ПСЖ се измъчи за 1:0 над Жирона, вратар закопа испанците
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани бяха далеч от убедителни срещу един от най-лесните си съперници в програмата

Пари Сен Жермен постигна драматична победа с 1:0 срещу Жирона в мач от първия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Единственият гол в срещата, която бе дебютна за каталунския тим в турнира, падна в 90-ата минута и бе дело на Нуно Мендеш, макар че стражът на Жирона Пауло Гацанига допусна сериозна грешка.

Още в началото на мача ПСЖ наложи натиск. В 12-ата минута Уорън Заир-Емери нанесе опасен удар след подаване от Ашраф Хакими, но топката бе блокирана. Малко по-късно Марко Асенсио пропусна възможност, изпращайки топката покрай левия страничен стълб.

Във второто полувреме, в 54-ата минута, ПСЖ организира бърза контраатака, като Рандал Коло Муани изведе Усман Дембеле сам срещу Гацанига. Дембеле обаче се забави и Ладислав Крейчи успя с прецизен шпагат да предотврати опасността.

В 82-ата минута Коло Муани имаше още една отлична възможност, след като получи пас от Хакими и стреля по диагонала, но топката се отби в страничната греда.

ПСЖ не спря да натиска, и в 90-ата минута Нуно Мендеш получи топката на лявото крило, нахлу в наказателното поле и стреля по земя. Гацанига опита да улови топката, но не успя, което доведе до победния гол за домакините.