ПСЖ започна Лига 1 с 5:0 над Клермон, Неймар се развихри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани си свършиха работата за малко над 30 минути игра

ПСЖ започна защитата на титлата си в Лига 1 с успех с 5:0 над Клермон в първия кръг на френския шампионат през новия сезон. Най-добрият тази вечер беше Неймар, който вкара гол и подаде за още три.

Гостите от Париж започнаха много силно и опитаха натиск от първия съдийски сигнал. Първият гол им отне едва 9 минути, след като Неймар овладя топката на границата на наказателното поле и с орецизен изстрел в долния десен ъгъл на вратата откри резултата.

Страхотна контраатака на ПСЖ в 26-ата минута удвои аванса на ПСЖ. След бързо разиграване Неймар пусна пас към Хакими, който с пронизващ удар вкара за 2:0.

Десет минути по-късно ПСЖ оформи класическия си аванс. Неймаер записа втора асистенция в мача след като центрира от фал, а Маркиньос беше най-съобразителен в наказателното поле и вкара за 3:0.
ПСЖ започна Лига 1 с 5:0 над Клермон, Неймар се развихри 1
Лео Меси имаше отличен шанс да покачи на 4:0 още преди почивката, но Диау спаси. Десет минути преди края Неймар оформи хеттрик от асистенции, след като намери Меси и аржентинецът откри головата си сметка за сезона.

Шест по-късно аржентинецът вкара и втори гол. Паредес го намери с техничен пас в наказателното поле и Меси беше безкомпромисен за крайното 5:0.