Пулишич: Милан и Италия преобразиха кариерата ми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не съм виждал нещо подобно", сподели крилото за живота си в на Ботуша

Капитанът на националния отбор на Съединените щати, Кристиан Пулишич, сподели как трансферът му от Челси в Милан е променил кариерата му. В интервю за Calciomercato, Пулишич говори за адаптацията си към живота в Италия и впечатленията си от клуба и феновете.

„Много съм влюбен в Италия, това наистина промени кариерата ми. Милан също“, каза Пулишич. „Наистина оценявам това ново приключение – феновете, стадионът… Трябва да дойдеш на Сан Сиро. Никога не съм виждал нещо подобно.”

Милан плати около 22 милиона евро на Челси, за да подпише с 26-годишния американец през лятото на 2023 година. Сумата се оказа напълно оправдана, тъй като Пулишич демонстрира страхотно представяне още от самото начало.

През сезон 2023/24 Пулишич изигра 50 мача за Милан във всички турнири, като отбеляза 15 гола и направи 11 асистенции. „Винаги говоря с приятелите си за това как дори и да се състезавам за малки неща, искам да спечеля толкова много, че винаги търся начин да постигна победа във всяка ситуация“, сподели Пулишич.

През сезон 2024/25 той продължава да впечатлява, като вече има пет гола и две асистенции в седем мача от Серия А. След като бе освободен от лагера на националния отбор по-рано от Маурисио Почетино, Пулишич се очаква да бъде готов за съботния мач на Милан срещу Удинезе.