google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Организаторите на финала за Купата на Лигата се надяват, че може до 800 фенове да присъстват на "Уембли"

През месец април стадион “Уембли” ще посрещне финала за Купата на лигата като съперници са Манчестър Сити и Тотнъм. Организаторите на събитието се надяват, че до 8000 фенове ще могат да присъстват на решителния двубой за трофея.

Към днешна дата феновете не могат да присъстват на спортни събития във Великобритания, ограниченията за COVID-19 трябва да бъдат облекчени през май, а Английската футболна лига иска финалният двубой на 25 април да бъде тестово събитие.

“Скай Спортс” заяви, че е възможно решение да се вземе още през следващата седмица и цитира говорител на Лигата, който каза, че отлагането на финала от февруари за април е взето, за да има възможност привърженици да присъстват на двубоя.

“Въпреки продължаващите положителни дискусии със съответните заинтересовани страни и власти, ние нямаме никакво потвърждение за това какво ще бъде разрешено като част от всяко потенциално тестово събитие на този етап и според нас е важно да изясним позицията от учтивост към двата участващи клуба и особено към техните фенове “, заяви говорителят на Лигата.