Рачков опита да се извини на ЦСКА, не успя…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пламен Марков предупреди самозабравилия се комик, че ще го "изплющи" при нова подобна издънка...

Днес прекрачалият допустимите граници актьор Димитър Рачков посети стадион “Българска армия”, надявайки се да успее да се извини на привържениците на ЦСКА за кичозното си поведение в забавно шоу по един от телевзионните канали с национален обхват.

Комикът изрече пред камера куп протоколни клишета, целящи да убедят Червената общност, че простоватият скеч, включващ въпрос, в който песента-символ на ЦСКА “Сърца червени” е променена на “сърца с тирета”, е направен без умисъл и злонамереност. Поведението му обаче бе в унисон с изявите му в редица безвкусни вечеринки, маскирани с гръмките названия “шоу-програми”.

Рачков предизвика вълна от негодуване сред привърженици на Армейците от всички възрасти, които моментално поискаха извинение от самозабравилия се скечаджия. Към тях се присъединиха множество фенове на други тимове, включително на големия съперник – Левски.

“Не злорадствайте! Щом този палячо не чувства свян и се хили просташки в присъствието на Джони Велинов, нали не мислите, че утре няма се спре да унижи и наши легенди. Позор! Всяко нещо си има граници,” написа в социалните мрежи възмутен фен на Сините.

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков пък предупреди Рачков, че ако още веднъж си позволи подобна безвкусица на гърба на Червените, лично “ще го изплющи”.

Малко след срещата клубът от “Българска армия” публикува следното съобщение:

Армейци,

Популярният водещ Димитър Рачков лично посети стадион „Българска армия“ и изрази своето съжаление за неуместния скеч в неговото шоу, с който бяха засегнати милионите червени привърженици. Талантливият комик направи това пред легендата на клуба Джони Велинов и известния армейски фен Ники Кънчев, като на срещата присъстваше и изпълнителният директор на клуба Пламен Марков. Становището на Рачков бе заснето и пуснато в личната му фейсбук страница.

На срещата Рачков искрено обясни, че макар и да няма клубна футболна принадлежност, уважава много ЦСКА, неговата история, легенди и публика. Стана ясно, че в самото шоу участниците Ники Кънчев и Георги Велинов въобще не са били информирани предварително за сценария и планирания развой на скеча. В крайна сметка бе отчетено, че всичко е било направено без умисъл и злонамереност, както и че в подобен развлекателен телевизионен формат понякога границата между комедията и обидата е прекалено тънка.

Легендите на клуба от своя страна споделиха, че обичат хумора, но когато става въпрос за ЦСКА и любовта на милиони хора, с това шега не бива. След това те разведоха Рачков из музея и го запознаха отблизо с трофеите и отличията, които са постигнали армейските спортисти през годините.