Рахийм Стърлинг разкри защо е напуснал “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският национал призна, че е прибягнал до трансфер в Челси, тъй като игровото му време в Манчестър Сити е щяло да намалее значително.

Едно от новите звездни попълнения на Челси през лятото – Рахийм Стърлинг, коментира преминаването си в състава на “сините” от Лондон.

Фланговият нападател обясни, че е напуснал редиците на Манчестър Сити, тъй като игровите му минути при “гражданите” са започнали все повече да намаляват и трансферът е бил единствената опция за него.

„Трансферът се случи, защото игровото ми време ставаше доста ограничено и не можех да си позволя това. Затова се възползвах от шанса да премина в друг отбор. Опитах се да се боря и да променя ситуацията, но не успях“, заяви Стърлинг, който категорично не приема преминаването си на “Стамфорд Бридж” като стъпка назад в професионалната си кариера.

“Челси игра четири или пет финала през последните години. Това показва, че те са конкурентоспособни и се развиват, така че в избора ми имаше смисъл. Съдя за представянето си по това колко съм ефективен за отбора. В срещата с Евертън играх като фалшива деветка и исках да помогна на тима. Вече съм на 27 години и познавам възможностите си, знам с какво мога да допринеса за отбора и няма да приема нищо по-малко“, каза още английското крило.