Райо Валекано постави на колене звездите на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците си тръгнаха победени от мадридския квартал Пуенте де Валекас

Райо Валекано записа изненадващ успех с 2:1 в домакинството на Барселона в мач от 31-вия кръг на Ла Лига. Алваро Гарсия и Фран Гарсия отбелязаха по един гол за домакините, а точен за каталунците бе Роберт Левандовски.

Тимът на Шави изигра слаб мач, макар в състава на гостите да бяха повечето звезди на “блаугранас”. Барса не се възползва и от загубата на Реал Мадрид от Жирона във вторник, но все пак остана с цели 11 точки преднина на върха в Ла Лига.

Очаквано Барселона държеше повече топката в първите минути, но не успяваше да създаде добри положения за гол. В 19-ата минута Райо Валекано откри резултата с хубава атака. Серхио Камейо комбинира с Алваро Гарсия, който засече топката в мрежата на Тер Стеген – 1:0.

В следващите минути Барса натисна, като Левандовски и Гави направиха пропуски. В 30-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Гави, но главният съдия остана безмълвен, а и нямаше намеса на ВАР.

В 42-рата минута Роберт Левандовски се разписа за каталунците, но голът бе отменен заради засада. Така на почивката Райо имаше аванс от 1:0.

Осем минути след началото на втората част “пчеличките” вкараха втори гол. Франсиско Гарсия се пребори за топката в наказателното поле на съперника и наказа грешка в защитата на гостите – 2:0.

Малко след това Серхио Камейо пропусна да вкара трети гол за Райо Валекано. Възпитаниците на Шави пък така и не успяваха да затруднят сериозно вратаря на съперника Столе Димитриевски.

В 83-ата минута Барселона се върна в мача. Роберт Левандовски набара топката в наказателното поле и с мощен удар я прати в мрежата – 2:1.

Каталунският гранд не успя да стигне до изравнителен гол и загуби срещата. Това бе първо поражение за Барса в лигата от 26 февруари, когато момчетата на Шави отстъпиха с 0:1 при визитата на Алмерия. Иначе в последните пет срещи във всички турнири, Барселона има само една победа.