google новини лого Последвай ни
Добави коментар
69-годишният треньор похвали работата на Роберто Манчини и заяви, че Италия не се притеснява от по-голямата част от привържениците на "Уембли", които ще викат за "Трите лъва".

Бившият наставник на Лестър Клаудио Раниери говори преди утрешния сблъсък, противопоставящ “Скуадра адзура” и Англия. Специалистът заяви, че Манчини е върнал искрата и духът в очите на италианските футболисти.

“Много съм щастлив, защото има някои млади играчи, както и някои опитни като Киелини, Бонучи и Жоржиньо. Има отлична сплав. Много е важно, че се завърнахме на високо ниво. Важно е за всички италианци, не само за феновете”, сподели Раниери.

“Сега сме с правилния манталитет. Имаме италианската душа – задружни сме, страдаме, борим се, но Манчини даде на отбора щастието да играят в нападение, да атакуват при всяка ситуация. Манталитетът ни се промени през последните две години. Когато е възможно, искаме да доминираме. Когато не е възможно, се опитваме да спечелим мача”, допълни бившият треньор на Лестър.

“Мисля, че Жоржиньо е ключов играч, но е трудно да определя най-важните. Отборът е ключов, защото ако мисля за Жоржиньо, мисля за Инсиние. Когато мисля за Инсиине, мисля за Киеза, когато мисля за Киеза, мисля за Бонучи, Киелини, Донарума…

Гарет Саутгейт изгради фантастичен отбор. Атмосферата е почти като в клубен отбор. Те играят заедно, помагат си. Има качество и английски дух. Напред Букайо Сака, Рахийм Стърлинг, Мейсън Маунт, Хари Кейн, Джак Грийлиш – има много качество. Знам, че Фил Фодън в момента не е в най-доброто си състояние. Отзад са Калвин Филипс и Деклан Райс, които стоят там, за да блокират всеки. Защитата е много силна: Кайл Уокър е много бърз, а Джон Стоунс и Хари Магуайър са много силни.

Мисля, че Англия ще се опита да натиска, защото ще има толкова много фенове на “Уембли”, но Италия ще опита да играе с едно-две докосвания, за да преодолее пресата. Шансовете са 50 на 50, защото 90% процента от “Уембли” ще подкрепя домакините. Италия обаче е готова да се бори, да играе футбол и да се опита да спечели. Надявам се съдията да е на ниво, това е важно. Италианските играчи са свикнали да играят във всяка ситуация. За тях ще бъде добре да играят срещу целия стадион”, завърши Раниери.