Добави коментар
Дуетът на Ман Юнайтед бе разкъсан, след като гордо позира до анти-семита Уайли

Играчите на английския Манчестър Юнайтед – Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард,опитаха да замажат конфузната ситуация, в която изпаднаха, след като се снимаха със скандалния рапър Уайли.

Двамата излязоха с публично изявление, в което се казва, че те не одобряват никаква форма на дискриминация, расизъм и антисемитизъм.

Рашфорд и Лингард бяха остро критикувани, тъй като Уайли, чието истинско име е Ричард Кайли Кауи, на два пъти е бил блокиран в социалната мрежа “Туйтър” заради разпространяване на език на омразата.

През 2020 година пък бе напуснат от целия си мениджърски екип след нова порция антисемитски изказвания от негова страна.

В неделя Уайли публикува своя снимка с двамата играчи от Дубай, където Червените дяволи са на подготовка заради паузата в европейските първенства.

Малко по-късно въпросното изображение бе изтрито от социалнта мрежа Instagram, но се появи в изданието “Джуиш Хроникъл”, където Уайли бе наречен “опозорен”.

„Бих искал да подчертая, че не одобрявам дискриминационния език или поведение под никаква форма, насочени към еврейската или друга общност. Вярвам, че справянето с антисемитизма в и извън играта изисква по-голямо внимание и би трябвало да бъде част от позицията на футбола против расовата дискриминация“, коментира Маркъс Рашфорд.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 7 гласували