Разкрития за мача между Джошуа и Кобрата – сблъсъкът ще е във Великобритания

Прочетена:165
Разкрития за мача между Джошуа и Кобрата - сблъсъкът ще е във Великобритания 1
0 0

Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн, заяви за „Sky Sports“, че Международната боксова федерация (IBF) не притиска шампиона в тежка категория да вземе бързо решение за определянето на дата и място за задължителния му сблъсък срещу българина Кубрат Пулев за защита на световната титла.

Промоутътъ Боб Аръм, който представлява Пулев, обяви нова възможна дестинация за дългоочаквания сблъсък между двамата боксьори – зала “Роял Албърт” в Лондон. Бащата на Еди Хърн – Бари Хърн, организира в “Роял Албърт” някои снукър турнири, като може би поради тази причина залата е сред новите варианти за битката между Джошуа и Кобрата.

“Не е лесно да определим дата за задължителната защита в момента. Усилено работим по много варианти. Дано скоро всичко се уреди и боксът отново да потръгне”, гласи изявлението на IBF пред „Sky Sports“.

“Нашият приоритет е битката между Джошуа и Кубрат Пулев да се проведе в Обединеното кралство и има възможност да се състои пред публика. Добре е да има яснота за някаква бройка фенове и така ще създадем ексклузивно събитие”, споделя Еди Хърн.

“Зала “Роял Албърт” може да събере 1000 души и има вероятност двубоят да се играе там. На добро място е, има храна и напитки. Това ще бъде престижно за всеки, който се сдобие с билет”, казва Боб Аръм.

Боксовият мениджър Ивайло Гоцев споделя, че за момента се изчаква падането на ограниченията в Лондон и Великобритания като цяло, както и че явно от екипа на Джошуа никога не са гледали на възможността да организират битката с Кубрат Пулев на място извън Великобритания.

Сподели