Разрешиха по пет смени на мач на двубоите от Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изпълнителният комитет на УЕФА съобщи страхотна новина за участниците на евроепйските финали

Участниците на Евро 2020 ще могат да правят пет смени на мач, реши Изпълнителният комитет на УЕФА. След като футболът се поднови миналото лято след пандемията от коронавирус, правилото за две допълнителни смени бе временно въведено, но в момента то се използва в европейските клубни турнири, квалификациите за Мондиал 2022 и в много други водещи първенства

„Причината правилото за петте смени да остане в сила е, че то се използва в започналите вече квалификации за световното първенство от март 2021 до март 2022 година, така че УЕФА прие то да се запази и за предстоящите финали на Евро 2020 през юни и юли 2021 година, финалите на Лигата на нациите през октомври 2021 година и плейаутите в Лигата на нациите през март 2022 година”, съобщиха от УЕФА.

Европейската централа, както и се очакваше, отложи дебата и гласуването на промените във формата на най-авторитетния клубен турнир Шампионска лига. Този казус ще бъде разгледан на следващото заседание на изпълнителния комитет, което е на 19 април.

Също така УЕФА взе решение да премахне ограничението от 30 % заетост на стадионите. Това позволява на всяка страна сама да определя какъв брой зрители да бъдат допускани на срещите от финалит на Стария континент през 2021 година.

Европейско първенство по футбол 2020 ще стартира на 11 юни и ще продължи до 11 юли.