РБ Лайцпиг се подигра с Шалке и подгони Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг изигра нов силен мач през тази седмица, след като разгроми Шалке 04 с 5:0 като гост в двубой от немската Бундеслига. Припомняме, че в сряда тимът на Юлиан Нагелсман надигра Тотнъм с 1:0 в Лондон в двубой от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Отборът на Шалке нямаше поражение в 10-те си мача през този сезон на “Фелтинс Арена”. “Кралскосините” обаче бяха прегазени от своя съперник в днешния ден. Още в първата минута на двубоя гостите откриха резултата чрез Забитцер, който вкара страхотен гол с мощен шут. До почивката РБ Лайпциг можеше да отбележи втори гол в две ситуации, но Вернер и авторът на първия гол Забитцер пропуснаха.

В 61-вата минута РБ Лайпциг затвърди превъзходството си с втори гол, който бе дело на Тимо Вернер. Нападателят реализира своя гол номер 21 в немското първенство през този сезон. След това попадение, Лайпциг просто се забавляваше до края на мача.

Албасете, Реал, Сиена, Венло, В 68-ата минута Марсел Халщенбергер вкара третото попадение за гостите, а в 81-вата минута Анхелиньо продължи с добрите си изяви след трансфера си от Ман Сити през зимата и направи резултата 0:4. Воденият от Юлиан Нагелсман отбон не спря до тук, като в 89-ата минута Емил Форсберг оформи крайното 0:5.

С тази си победа на “Фелтинс Арена”, РБ Лайпциг събра 48 точки и отново се долепи на една до лидера Байерн. Шалке пък остана на 6-ата позиция с актив от 36 точки.