google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг се изскачи на първото място в немската Бундеслига, след като разби Вердер Бремен с 3:0 у дома в мач от 22-рия кръг на първенството. Тимът на Юлиан Нагелсман събра 45 точки в своя актив и изпревари с две точки Байерн Мюнхен, който в неделя гостува на Кьолн.

“Червените бикове” влязоха като фаворити в срещата с Вердер, който се намира в опасната зона. РБ Лайпциг не даде никакви надежди на съперника, че може да вземе нещо от мача, след като още на почивката резултатът бе 2:0. В 18-ата минута Клостерман се разписа за 1:0 след асистенция на Шик, а чешкият национал вкара втория гол в 39-ата минута след добро подаване на Дани Олмо.

Второто полувреме започна по отличен начин за РБ Лайпциг и секудни след неговото начало резултатът стана 3:0. Норди Мукиеле вкара третия си гол за сезона след асистенция на Лаймер. Иначе втората част бе равностойна, като Вердер дори имаше повече точни удари, но така и не успя да вкара попадение. “Бременските музиканти”останаха с 17 точки в своя актив и заемат 17-ата позиция.

В друга интересна среща от кръга, Байер Леверкузен надви Унион Берлин с 3:2 като гост. “Аспирините” допуснаха ранен гол, след като Гентнер даде аванс на столичани в 7-ата минута. Кай Хаверц обаче изравни в 22-рата и на почивката резултатът бе 1:1. Диаби даде аванс на Байер в 84-ата минута, но три минути след това Бултер изравни. Карим Белараби донесе успеха на гостите с гол в 94-ата минута, като със спечелените три точки Леверкузен прогресира до 4-ото място в класирането.