РБ Лайпциг изненада Тотнъм в Лондон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг спечели първия дуел срещу Тотнъм от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига с резултат 1:0 на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Единственото попадение в мача отбеляза Тимо Вернер от дузпа през втората част.

Старши-треньорът на домакините Жозе Моуриньо започна в схема 4-2-3-1 като Лукас Моура водеше нападението на тима при отсъствието на Хари Кейн и Сон. Моура имаше подкрепата на Деле Али, Ло Селсо и Стивън Бергвайн. Колегата на Моуриньо – Юлиан Нагелсман, излезе в офанзивна схема, като Тимо Вернер, Патрик Шик и Кростофер Нкунку действаха в нападение.

РБ Лайпциг стартира силно двубоя и преди да са изминали 30 секунди Патрик Шик застраши вратата на Тотнъм. Секунди след това Анхелиньо нацели гредата, а малко по-късно Тимо Вернер внесе смут в защитата на лондончани.

В 17-ата минута Патрик Шик стреля с глава, но топката мина покрай вратата. В 31-вата минута Тотнъм най-после създаде добро положение за гол, но ударът на Бергвайн бе блокиран. Минути по-късно голмайсторът на РБ Лайпциг Тимо Вернер имаше положение за попадение и накара Уго Льорис да прави решителна намеса.

Второто полувреме започна по отличен начин за гостите. Конрад Лаймер напредна в наказателното поле и бе фаулиран от Бен Дейвис – “червените бикове” получиха дузпа. Тимо Вернер не сбърка от бялата точка и даде аванс на немския тим – 0:1.

В 61-вата минута Тотнъм можеше да изравни, но шут на Ло Селсо бе спасен от Гулачи. Малко след това Шик имаше шанс сам срещу Лорис, но френският вратар се намеси за пореден път по най-добрия начин. В 73-ата минута отново Ло Селсо нанесе опасен удар по посока вратата на съперника, като Гулачи изби и топката се отби в гредата. В 86-ата минута Ерик Ламела пробва далечен удар, но Гулачи отново спаси.

В продължението на двубоя отборът на Тотнъм хвърли всички сили в нападение, но така и не успя да застраши сериозно вратаря на съперника. РБ Лайпциг пък се бе прибрал в собственото си поле и дочака последния съдийски сигнал, за да триумфира в първия сблъсък от 1/8-финалната битка срещу “шпорите”.