РБ Лайпциг изостана в битката за титлата в Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на РБ Лайпциг и Байер Беверкузен завършиха наравно 1:1 в двубой от 24-ия кръг на “Първа Бундеслига”. С това реми, домакините изостанаха на 3 точки от Байерн Мюнхен в битката за титлата в Германия.

Лайпциг не успя да стигне до успеха в днешния ден и така авансът на баварците на върха в класирането се увеличи. Вчера шампионите спечелиха с 6:0 визитата си на Хофенхайм, с което подобриха значително и своята голова разлика.

В двубоя на “Ред Бул Арена” възпитаниците на Юлиан Нагелсман срещнаха корав противник, който дори можеше да си тръгне с победа, но звездите на тима Лукас Аларио и Кай Хавертц не успяха да отбележат в изгодни ситуации сами срещу вратаря.

Леверкузен излезе напред в резултата с гол на Леон Бейли в 29-ата минута, но само 3 по-късно бившият нападател на Рома Патрик Шик изравни. След това двата тима имаха доста опасни атаки, но ввратарите бяха на ниво. Двама от ключовите играчи на домакините – Тимо Вернер и Кристофър Нкунку, не изиграха пълни 90 минути, тъй като явно сгъстената програма напоследък ги е изтощила физически.

Отборът на Байер Леверкузен надали е доволен от равния резултат, тъй като вече изостава 2 точки от 4-ия в класирането Борусия Мьонхенгладбах, а “жребчетата” имат и мач по-малко. През следващата седмица “аспирините” ще спорят с Унион Берлин за класиране на 1/2-финалите за Купата на Германия.