google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Напускането на УЕФА става все по-вероятно

Редица руски и западни издания съобщават, че Руският футболен съюз (РФС) обмисля все по-сериозно възможността да се премести в зона Азия, реагирайки на изключително тежките санкции, наложени от УЕФА

Европейската футболна централа изключи както националните формации, така и руските клубове от всички международни състезания заради провежданата от Кремъл военна операция на територията на Украйна.

“Мисля, че дойде време да обсъдим сериозно преместване в Азиатската футболна конфедерация”, коментира депутатът Дмитри Пирог, който е бивш професионален боксьор, пред Мач ТВ.

Бруталните санкции от страна на УЕФА включват също изваждането на Русия от процеса по избор на домакините на европейските първенства през 2028 и 2032 година.

Скай ТВ и ДПА също твърдят, че руснаците обмислят все по-сериозно да прекрачат в Зона “Азия” заради настоящия си международен статут.

Не всички в Москва обаче приемат радушно идеята. Бившият президент на РФС Вячеслав Колосков коментира, че подобен ход ще “доведе до смъртта на футбола в страната” и “завръщането на европейската сцена ще стане невъзможно”.

Евентуален руски трансфер в посока Азия съвсем няма да бъде първи подобен случай. Израел стана част от УЕФА в началото на 90-те, а през 2006 година Австралия напусна Океания, за да се присъедини към Азия.