Реал и Атлетико кръстосват шпаги за честта на Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дербито на столицата е тази вечер от 22:00ч.

Тази вечер ще се проведе едно от най-големите дербита в Европа – битката за Мадрид между Атлетико и Реал Мадрид. Мачът ще се играе на стадион “Метрополитано” и започва в 22:00 часа, а интересът към сблъсъка е огромен, като всички билети са отдавна разпродадени.

И двата отбора са без загуба в Ла Лига до момента през този сезон, което добавя още напрежение и значимост на двубоя. Въпреки това, независимо от изхода, победата няма да ги изкачи на върха на класирането, тъй като Барселона е лидер с 21 точки, следвана от Реал Мадрид със 17 и Атлетико Мадрид с 15.

Атлетико влиза в мача с психологическо предимство, след като Реал Мадрид е спечелил само един от последните пет сблъсъка между двата отбора във всички турнири. Особено значими са двете последни визити на Реал на “Метрополитано”, при които “белият балет” инкасира седем гола в мачовете – загуби с 2:4 за Купата на краля и 1:3 за първенство.

Атлетико също е последният отбор, който успя да победи Реал Мадрид в Ла Лига, като това се случи на 24 септември 2023 г. Оттогава Реал записа впечатляваща серия от 39 поредни мача без загуба в шампионата, включваща 29 победи и 10 равенства.

Въпреки головите мачове в последно време на “Метрополитано”, тази вечер очакванията са за по-малко от общо четири гола в срещата, най-вече заради отсъствието на Килиан Мбапе от състава на “белия балет”, който въпреки това е считан за фаворит за победа.