Реал Мадрид е по следите на талант на  Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" проявява интерес към защитника Педро Поро, който в момента играе под наем за Спортинг

Реал Мадрид проявява интерес към испанския защитник Педро Поро, съобщава португалското издание “O Jogo”. В момента 21-годишният футболист играе за Спортинг Лисабон, където бе пратен под наем от Манчестър Сити. Поро има договор с “небесносините” до 2024 година, като бе привлечен на “Етихад” през 2019 г.

Според информацията на “O Jogo”, от Реал Мадрид вече са се свързали със Спортинг, за да разберат дали искат да задържат Поро и за следващия сезон. Португалската преса смята, че има възможност Спортинг да откупят правата му, въпреки че няма яснота дали има такава клауза в договора му за наем от Ман Сити.

Тимът на Ман Сити плати 12 милиона евро Поро, но той все още не е дебютирал за тима. През сезон 2019/20 испанският защитник бе под наем във Валядолид.

Сега Педро Поро се представя много силно за тима на Спортинг. През февруари той бе избран за трети път за най-добър защитник в португалския шампионат. Той получи и наградата за най-красиво попадение в Примейра лига за същия месец.

21-годишният Поро е и сред избранниците на Луис Енрике в селекцията на Испания за световните квалификации, като вече направи своя дебют за страната.