Реал Мадрид изгуби Родриго за Ел Класико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът се контузи при домакинството на Борусия Дортмунд в Шампионската лига

Реал Мадрид вероятно ще бъде без Родриго за предстоящото Ел Класико срещу Барселона поради контузия в бедрото, която бразилският нападател получи в мача срещу Борусия Дортмунд. Родриго бе принуден да напусне терена в 85-ата минута при победата на Реал Мадрид с 5:2, а старши треньорът Карло Анчелоти потвърди след мача, че става въпрос за мускулен проблем.

Анчелоти коментира след срещата: „Той има мускулна контузия. Той направи невероятен спринт, когато бе отбелязан третият гол. Жалко е, но това е.”

Според информацията от AS, Родриго е почувствал остра болка в бедрото малко преди да бъде заменен и най-вероятно ще пропусне сблъсъка с Барселона. Официалното изявление от клуба се очаква след приключване на медицинските прегледи, като е възможно Родриго да отсъства до края на международната пауза през ноември.

Родриго е ключов играч за Реал Мадрид през този сезон, като е отбелязал три гола и има две асистенции в 13 мача във всички състезания. Неговото отсъствие ще принуди Анчелоти да промени стратегията си за Ел Класико, като се очаква добавянето на още един полузащитник в титулярния състав.