Реал Мадрид излезе начело в “Ла Лига” след успех над Еспаньол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид победи Еспаньол с минималното 1:0 като гост в мач от 32-рия кръг на “Ла Лига”. Единственото попадение в мача вкара Каземиро в края на първото полувреме. С този си успех “белият балет” излезе на върха в класирането с две точки повече от Барселона.

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заложи на схема 4-3-3- като пред вратаря Тибо Куртоа започнаха Марсело, Рамос, Варан и Карвахал. В средата на терена френският специалист заложи на Кроос, Каземиро и Валверде, а в нападение действаха Азар, Бензема и Иско, който стартира на мястото на Винисиус.

В първите минути на мача Еспаньол имаше предимство и можеше да открие чрез Сержи Дардер, но ударът му с глава мина над гредата. В 25-ата минута У Лей пропусна добра възможност за домакините, след като получи пас на изгодна позиция, но стреля неточно.

Реал имаше първият си по-добър шанс за гол в 36-ата минута, когато Карим Бензема се озова на добра позиция и шутира, но вратарят на съперника се намеси добре. В 42-рата минута Еден Азар пропусна чудесно положение за “белия балет” и резултатът остана непроменен.

В края на първата част обаче Каземиро даде аванс на “белия балет” – 0:1. Бразилецът се разписа след отлично подаване на Карим Бензема.

През второто полувреме играта бе равностойна и Еспаньол можеше да съжалява, че не възстанови равенството. С пропуски за домакините се отличиха У Лей и Раул де Томас. Реал Мадрид разчиташе на контра-атаки, с които да затрудни отбраната на съперника, като пред резервата Родриго се откри добра възможност в заключителните минути, но не успя да намери добро продължение на атаката.

В крайна сметка Реал Мадрид спечели двубоя и събра 71 точки в своя актив, като има две повече от втория в класирането Барселона.

Съставът на Еспаньол пък е все по-близо до “Сегунда Дивисион”, след като след 32 изиграни кръга има само 24 точки и вече е на 10 пункта от спасителната зона.