Реал Мадрид изтръпна в края, но победи Алавес с 3:2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белия балет" за малко не изпуснаха спечелен мач на "Бернабеу"

Реал Мадрид изигра вихрени 48 минути срещу Алавес, но трябваше да трепери до последно за успеха си с 3:2 като домакин в мача от 7-ия кръг на Ла Лига.

Двубоят започна на високи обороти, когато още в 54-ата секунда Лукас Васкес откри резултата за Реал Мадрид, като засече топката в мрежата на съперника за бързото 1:0.

В 39-ата минута Килиан Мбапе удвои аванса на “Белия балет” след брилянтна комбинация с Джуд Белингам. Французинът демонстрира класа и техника, за да завърши с прецизен удар за 2:0. Това бе петото попадение на Мбапе в испанското първенство.

Малко след началото на второто полувреме, в 48-ата минута, Родриго направи страхотен рейд отдясно и завърши с премерен диагонален удар, който покачи резултата на 3:0.

Ендрик, който влезе като резерва, бе близо до ново попадение за Реал в 72-ата минута, но ударът му срещна гредата след рикошет в крака на защитник.

Реал Мадрид не успя да опази чиста мрежа, когато в 85-ата минута Карлос Бенавидес намали резултата на 3:1 с удар от дъгата на наказателното поле. Само две минути по-късно Кике Гарсия добави ново попадение за гостите, правейки резултата 3:2, което постави отбора на Карло Анчелоти под огромно напрежение до края на мача.

Въпреки трудния край, Реал Мадрид успя да удържи преднината си и да се поздрави с трите точки, които ги оставиха на второто място в класирането – на точка зад Барселона.