Реал Мадрид надви Атлетико след бурни 120 минути на “Бернабеу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полуфиналистите за Купата на Краля вече са ясни

Реал Мадрид е последният 1/2-финалист в Купата на Краля след като победи с 3:1 Атлетико Мадрид след продължения. Сблъсъкът на “Бернабеу” беше интригуващ както винаги в такъв сблъсък, а само 11 минути преди края на редовното време “белия балет” губеше в резултата.

След равностойни първи минути Анхел Кореа опита удар от разстояние в 17-та минута, но той премина встрани от вратата на Куртоа. Само две минути по-късно обаче Молина топката на десния фланг и намери Алваро Мората, който нямаше проблем да завърши пред опразнената врата за 1:0.
Реал Мадрид надви Атлетико след бурни 120 минути на "Бернабеу" 1
В 25-а минута Валверде опита удар извън наказателното поле по земята, но изстрелът бе слаб.

Втората част започна с =превъзходство на Реал Мадрид, но защитата на гостите се справяше с опасностите.

В 54-а минута Федерико Валдерде отигра с пета, след прострелно подаване в наказателното поле от Начо, но ударът не бе точен.

В 79-та минута обаче Реал Мадрид изравни. Главният герой беше Родриго, който пое топката малко след центъра и направи невероятен самостоятелен рейд преди да прати топката в долния десен ъгъл на Облак за 1:1.


Така срещата влезе в продължения, които започнаха много напрегнато и Стефан Савич и Родриго влязоха в сблъсък, който им донесе по един жълт картон, а само две минути по-късно сръбският бранител си изпроси още едно официално предупреждение и той пое към съблекалнята.

Това даде своето отражение в 104-та минута, когато Винисиус Жуниор стреля силно, топката срещна гредата, но се озова у Карим Бензема и той нямаше как да сбърка.

В последните секунди Винисиус успя да вкара и оформи крайното 3:1 за “белия балет”.