google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид планира да привлече защитника на Севиля Диего Карлос на фона на несигурността относно бъдещето на Серхио Рамос

Според Marca, Реал Мадрид ще трябва да направи големи промени в защита за новия сезон. Клубът е имал несъответствия със Серхио Рамос за евентуално удължаване на договора, докато Рафаел Варан е отворен за ново предизвикателство далеч от “Сантяго Бернабеу”, като на практика поставя в готовност за трансфер множество водещи клубове в цяла Европа.

Изтичащите договори на основните централни бранители на “белия баелт” подчертава нуждата от нови попълнения в защита. В резултат на това, Реал Мадрид се насочи към Диего Карлос в опит да засили защитата за новата кампания. Централният защитник на Севиля се очертава като един от звездните бранители в Ла Лига, благодарение на бързото му развитие при Юлен Лопетеги. Партньорството му с Жул Кунде е важна част за страхотния успех на клуба под ръководството на бившия мениджър на Реал Мадрид, като червено-белите са с втората най-добра защита в Примера Дивисион.

Диего Карлос, разбира се, може да не е толкова технически проницателен като партньора си Кунде, но прилича на Серхио Рамос по отношение на защитния си подход. С внушителния си ръст от 1,86 метра, бразилецът наистина е плашеща фигура за нападателите, като неговият здрав стил на игра често затруднява съперниците да задържат топката. За разлика от Кунде, 27-годишният футболист може да се похвали с огромно количество опит на най-високото ниво на футбол, след като е играл в почти 100 мача в Лига 1, преди да се присъедини към Севиля. В Испания, защитникът е записал 73 мача, като е помогнал на своя клуб да спечели титлата в Лига Европа през миналия сезон.

Здравият защитен стил на Карлос трябва да се комбинира добре с по-техничната игра на Рафаел Варан или дори Давид Алаба, който е много вероятно да пристигне в Реал Мадрид през лятото. Това трябва да даде на Лос Бланкос по-голямо тактическо разнообразие в дефанзивната част на терена, като Едер Милитао е потенциална алтернатива за поста централен защитник.