google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига Реал Мадрид се интересува от 28-годишния германски защитник

Според актуализация на известния испански журналист Рамон Алварес, германският национал Джонатан Тах е обект на интерес от Реал Мадрид. Действащите шампиони в Ла Лига искат да подсилят защитата си през следващата година, като подпишат с централен бранител. Междувременно 28-годишният защитник на Байер Леверкузен също е цел и на Барселона.

Джонатан Та се утвърди като един от най-добрите защитници в Бундеслигата през последните няколко години. Въпреки че опитният централен защитник е в Байер Леверкузен от близо десетилетие, той повиши играта си в последните 2-3 сезона, като през предходната кампания помогна на тима да спечели титлата в Бундеслигата в сезон без загуба.

Шампионите на Бундеслигата бяха изключителни в защита и Та имаше своя принос. 28-годишният футболист е изиграл над 350 мача досега за Байер Леверкузен, като е записал 5 гола и 12 асистенции. Силните му игри го пратиха в полезрението на Реал Мадрид и Барселона.

В Реал Мадрид, треньорът Карло Анчелоти има само трима опции за централни защитници в състава си, като на Хесус Вайехо се разчита само в краен случай. Затова “белият балет” смята да привлече още един класен централен бранител. Финансите не са проблем за Реал Мадрид и тимът може да отправи оферта за Джонатан Та през следващата година.