Реал Мадрид проявява интерес към Ренато Тапия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид се интересува от перуанския полузащитник на Селта Ренато Тапия и го вижда като потенциален дългосрочен заместник на Каземиро

Испанският гранд Реал Мадрид проявява сериозен интерес към полузащитника на Селта Виго – Ренато Тапия, и може да направи оферта през лятото за перуанеца, пише испанското издание Defensa Central.

25-годишният перуански национал стартира кариерата си в родината си, преди да премине в Европа през 2013 г., когато се присъедини към холандския Твенте. След близо три години в клуба, Тапия се премести във Фейенорд, а също така имаше престой под наем във Вилем II, преди да се присъедини към Селта Виго миналото лято със свободен трансфер.

Откакто пристигна в Испания, Тапия се представя на високо ниво, като започна във всичките 23 мача от Ла Лига, за които беше на разположение. Известен предимно със способността си да руши играта на съперника в центъра на терена, 25-годишният играч също има и една асистенция. И игрите му за галисийския тим явно го поставиха на радарите на Реал Мадрид.

“Лос бланкос” нямат реална алтернатива на Каземиро на поста дефанзивен халф, което означава, че бразилецът трябва да играе всеки мач. И когато той не е в състояние да играе поради контузия или наказание, балансът на отбора се нарушава, тъй като Зинедин Зидан трябва да смени формации и състав, за да покрие отсъствието му. В резултат на това Реал Мадрид търси някой, който би могъл да бъде дългосрочен алтернативен вариант за Каземиро и в крайна сметка ще продължи да го замества като играч в средата на терена. Талантът на Рен – Едуардо Камавинга, е силно свързван с преминаване на “Сантяго Бернабеу”, но французинът е доста скъп.

Цената на Каваминга от над 50 милиона евро може да е проблем, тъй като Реал преминава през труден финансов период поради пандемията и обновяването на стадиона. В резултат на това те могат да бъдат принудени да обмислят по-евтина алтернатива и това е Тапия, който може да бъде привлечен за около 10 милиона евро.