google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според медиите в Испания, Реал Мадрид са решили да направят оферта за закупуването на вратаря Алфонс Ареола през лятото. 27-годишният Ареола в момента играе под наем в Реал Мадрид. Той премина през младежкия тим на Пари Сен Жермен и преди това бе в клубове като Ланс, Виляреал и Бастия, също под наем.

ПСЖ е родният клуб на френския вратар. Той се завърна в него през 2016 г. и стана първи избор на вратата през следващия сезон, като пое щафетата от Кевин Трап. През сезон 2017/18, Ареола помогна на френския гранд да запише 17 сухи мрежи, след като допусна гол в само 25 мача в “Лига 1”. Впечатляващите му изяви му спечелиха място във френския отбор на Световното първенство 2018, въпреки че той не игра главна роля на турнира.

След това французинът записа 11 сухи мрежи в 21 мача от френската лига. Миналият септември Ареола бе взет под наем от Реал Мадрид. До момента на “Сантяго Бернабеу” Ареола е резерва на Тибо Куртоа, който е на върха на своята форма.

Французинът участва само в три мача от “Ла Лига” този сезон и е запазил 1 суха мрежа. Въпреки това, той е вратар с много качества и е перфектен избор за Реал Мадрид в следващите години. Момчетата на Зинедин Зидан пък не успяха да запазят преднината си в лигата, след като загубиха от Реал Бетис преди две седмици назад, като имат 2 загуби в последните три мача в ‘Примера’.

Мениджърът на Реал Мадрид трябва да се стреми да засили една ключова област, която е вратарската позиция. Куртоа и Ареола са единствените двама футболисти на този пост в техните редици.

Би било добър избор “белият балет” да вземат Алфонс Ареола за постоянно, веднага след като срока му за наем приключи през юни. 27-годишниятфутболист бе един от най-добрите вратари във френската лига през последните два сезона и е спасявал ПСЖ на няколко пъти. В няколкото мача, които е играл за Лос Бланкос, той е показал потенциала си и има големи възможности за развитие.