Реал Мадрид с офанзива за Родри през 2025г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският халф е оценяван на 130 милиона евро

Реал Мадрид проявява сериозен интерес към халфа на Манчестър Сити Родри и планира да привлече 28-годишния испански национал през 2025 година, съобщава вестник АС. Според информацията, ръководството на „лос бланкос“ и старши треньорът Карло Анчелоти виждат в Родри идеалния заместник на оттеглилия се Тони Кроос и искат да го включат в отбора възможно най-скоро.

Родри, който има договор с Манчестър Сити до лятото на 2027 година, е станал приоритетна трансферна цел за Реал Мадрид, тъй като клубът търси играч с подобни качества на Кроос, за да укрепи средната линия на отбора, тъй като следващото лято Лука Модрич също ще напусне “белия балет” и в средата на терена ще останат само Едуардо Камавина и Ауриен Чуамени.

Испанските медии твърдят, че Родри е привлечен от идеята за трансфер в Реал Мадрид и ще избира между продължаване на кариерата си в Сити или завръщане в родния си град Мадрид. Възможността за преминаване в Реал през 2025 година може да стане по-реалистична, ако тогава се стигне до раздяла между Манчестър Сити и клубния мениджър Пеп Гуардиола.

Родри е оценяван на над 130 милиона евро, но Реал Мадрид едва ли ще искат да платят такава сума за футболист с оставащи две години договор.