Реал Мадрид с убедителен успех в Памплона – дръпна с 6 точки пред Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Реал Мадрид надигра Осасуна като гост с 4:1 в мач от 23-ия кръг на испанското първенство. “Белият балет” записа пети пореден успех в “Ла Лига” и увеличи аванса си пред втория в класирането Барселона на 6 точки, преди “каталунците” да се изправят срещу Бетис тази вечер.

Точни за Реал Мадрид в двубоя в Памплона бяха Иско, Серхио Рамос, Лукас Васкес и Йович. “Кралският клуб” трябваше да прави обрат в мача, след като Осасуна бе открил резултата в началото на мача чрез Унай Гарсия.

Наставникът на “белия балет” Зинедин Зидан гласува доверие на Карим Бензема на върха на атаката, а Гарет Бейл и Иско подпомагаха френския нападател. Малко изненадващо на пейката остана Тони Кроос, който бе заменен в стартовия състав от Федерико Валверде.

Осасуна започна по-добре двубоя и имаше две ситуации за гол в началото на срещата, но Хосе Арнаиц и Рубен Гарсия не успяха да се разпишат. По-активната игра на папмлонци даде резултат и Унай Гарсия откри резултата в 14-ата минута. Той се разписа след изпълнение на корнер, изпреварвайки Каземиро в наказателното поле и точен удар с глава – 1:0.

В 18-ата минута Реал Мадрид можеше да изравни, но удар на Гарет Бейл бе неточен. В 30-ата минута отново уелският национал стреля в аут с глава.Три минути след това натискът на Реал даде резултат и Иско изравни след асистенция на Бейл. Мадридчани направиха пълен обрат до почивката чрез попадение на Серхио Рамос, който се разписа с глава в 38-ата минута, отбелязвайки 90-ия си гол за Реал.

Второто полувреме предложи положения пред двете врати, но попадение не падна до края на мача. В 85-ата минута резервата Лукас Васкес вкара за 3:1 след асистенция на Бензема, а крайният резултат оформи Лука Йович с гол в добавеното време.

С тази убедителна победа на стадион ‘Иберостар’, Реал Мадрид събра 52 точки в своя актив и вече има шест повече спрямо втория в класирането Барслеона. Отборът на Осасуна пък остана на 12-ата позиция с актив от 28 точки.