Реал Мадрид се завърна в “Ла Лига” с рутинен успех срещу Ейбар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели първия си мач след подновяването на испанската “Ла Лига” с 3:1 срещу Ейбар на стадион “Алфредо ди Стефано”. “Белият балет” вкара и трите гола преди почивката, като точни бяха Тони Кроос, Серхио Рамос и Еден Азар.

Преди началото на срещата двата отбора запазиха минута мълчание, отдавайки почит на жертвите от пандемията COVID-19.

“Кралският клуб” се завърна след дългата пауза във формация 4-3-3. Зинедин Зидан се довери в атака на Карим Бензема, Еден Азар и младокът Родриго. В средата на терена за Реал действаха Модрич, Каземиро и Кроос, а в защита започнаха Карвахал, Варан, Рамос и Марсело, които бяха пред вратаря Тибо Куртоа.

Ейбар излезе на стадион “Алфредо ди Стефано” в схема 4-1-4-1. На вратата стартира Дмитрович, а пред него бяха разположени Рафа, Арбия, Оливейра и Кореа. В ролята на дефанзивен халф бе Алаварес, а в полузащитата започнаха още Де Бласис, Еспосито, Кристофоро и Ореяна. На върха на атаката за баските бе Кике, който бе титуляр и в последния шампионатен мач на отбора срещу Реал Сосиедад.

Реал Мадрид започна ударно мача и откри резултата в 4-ата минута с фамозен гол на Тони Кроос. В следващите минути Реал владееше повече топката, но не приложи тотален натиск. Домакините нанесоха втори удар в мача в 30-ата минута, когато Азар пусна отличен пас към Рамос, който на празна врата вкара за 2:0. Това бе попадение номер 67 за капитана на “лос меренгес” в “Ла Лига”.

В 37-ата минута “белият балет” направи своя аванс класически. Бензема пусна отличен пас към Еден Азар и бившият играч на Челси стреля опасно, но Дмитрович спаси, след което топката попадна в Марсело и с мощен удар бразилецът вкара за 3:0, като при този резултат завърши първото полувреме.

Ейбар можеше да вкара почетен гол четири минути след началото на второто полувреме, но Куртоа се намеси добре при удар на Еду Еспосито. Реал намали оборотите през втората част и Ейбар успяваше да създаде положения. При едно от тях в 60-ата минута баските намалиха резултата чрез Педро Биас. В 69-ата минута пък Педро Леон пропусна да върне интригата в мача.

В крайна сметка Реал Мадрид се поздрави с успеха с 3:1 и записа 17-ата си победа от началото на сезона. “Кралският клуб” се върна на 2 точки зад лидера Барселона след 28 изиграни кръга в “Ла Лига”. Ейбар пък остана доста близо до опасната зона като е с 27 точки на 16-ото място и ще трябва да подобри резултатите си, ако иска да остане в испанския елит и през сезон 2020/21.