Реал Мадрид следи звездата на Болоня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид следи гамбийския нападател на Болоня Муса Бароу за трансфер през лятото

Според италианското издание Calciomercato, Реал Мадрид проявява интерес към футболиста на италианския Болоня – Муса Бароу. Мениджърът на “белия балет” Зинедин Зидан харесва качествата на гамбийския нападател и ще го наблюдава до края на сезона.

22-годишният футболист стартира във ФК Хоукс в родината си Гамбия, преди да се премести в Италия след трансфер Аталанта през 2017 г. Бароу изигра 52 мача за Ла Деа, в които вкара осем гола, преди да премине в Болоня през януари миналата година с трансфер под наем, който ще стане постоянен в края на текущия сезон.

По време на престоя си в “рособлу”, Бароу прави солидно впечатление, като вкара 16 гола в 47 мача във всички състезания. 22-годишният футболист беше особено впечатляващ този сезон, след като успя да реализира седем гола и има девет асистенции в 30 мача във всички състезания.

По позиция централен нападател, Бароу може също да играе по фланговете и е използван доста често на лявото крило от мениджъра на Болоня Синиша Михайлович. Гамбийският национал притежава невероятна скорост и демонстрира достатъчно проницателност, за да привлече интереса на Реал Мадрид. Не е тайна, че Реал ще търси атакуващи играчи през летния прозорец, тъй като се стреми да даде нужното подкрепление на Карим Бензема в офанзивен план. Французинът прави страхотен сезон, но той е на 33 години и скоро ще трябва да бъде заменен.

Мариано Диас не оказа голямо влияние, когато му се даде шанс, докато бъдещето на Лука Йович остава несигурно, тъй като в момента той е под наем в Айнтрахт Франкфурт. В допълнение, травмите на Еден Азар и колебливата форма на Родриго, Винисиуж Жуниър и Марко Асенсио, не е трудно да се разбере защо новият нападател е необходимост за “лос меренгес”.

Реал са силно свързани с трансфер на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, който самият иска трансфер в Реал Мадрид. Муса Бароу също се очертава като потенциална трансферна цел и Лос Бланкос може да го привлече, дори и да подпише с Халанд, тъй като неговата гъвкавост би предоставила на Зидан повече възможности в нападение.