Реал Мадрид срази Виляреал и се изравни по точки с Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" се върна на победния път с рутинен успех над "жълтата подводница", тежка травма за Карвахал в края

Реал Мадрид спечели с 2:0 домакинството си на Виляреал в късния съботен мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Головете за “белия балет” вкараха Федерико Валверде и Винисиус Жуниор. С този успех тимът на Карло Анчелоти се изравни по точки с лидера Барселона – двата тима имат по 21 точки, като каталунците са с мач по-малко.

Тазвечершният успех за Реал Мадрид бе доста важен, тъй като отборът бе в серия от два мача без победа. “Белият балет” обаче надигра Виляреал и оправда ролята си на фаворит в срещата. Така тимът се откъсна на 4 точки пред “жълтата подводница” в класирането, като гостите остават на 3-ото място.

Двубоят започна добре за възпитаниците на Карло Анчелоти, който бе подредил тима си в схема 4-4-2 с Мбапе и Винисиус на върха на атаката. Домакините поведоха в 14-ата минута. Лука Модрич с поредната си асистенция в кариерата имаше заслуга за попадението на уругвайския национал Федерико Валверде.

Реал отправи 6 удара към вратата на съперника през първото полувреме, но и гостите имаха ситуации, като почивката в мача дойде при минимален аванс за “Кралския клуб”.

Реал Мадрид трудно създаваше ситуации за гол през второто полувреме. Но при една от малкото си възможности сложи точка на спора в двубоя. В 73-ата минута голмайсторът Валверде комбинира с Винисиус и бразилският национал направи 2:0 със страхотен шут.

Малко преди това френската звезда Килиан Мбапе бе заменен от Родриго. Бившият играч на ПСЖ отново не направи силен двубой за “белия балет”.

В заключителните минути на “Бернабеу” нямаше много интересни моменти. Реал вече бе решил крайния изход на срещата и доигра спокойно мача, докато Виляреал ще очаква следващия си двубой в Ла Лига, за да вземе точки.

За съжаление на домакините срещата завърши неприятно за тях, тъй като Дани Карвахал получи тежка травма и почти сигурно ще отсъства от терените за известен период.