Реал Мадрид ще поднови договора на ключов защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карло Анчелоти не иска да се разделя с бека

Реал Мадрид е постигнал споразумение за нова сделка с Ферланд Менди, въпреки че има големи слухове свързани с трансфер на левия бек – Алфонсо Дейвис в състава на ,,белите”. Откакто пристигна на ,,Сантяго Бернабеу”, Менди се утвърди като един от най-добрите леви бекове в световен мащаб, като защитните му умения изиграха решаваща роля за спечелената Шампионска лига преди по-малко от 2 месеца.

29-годишният защитник се присъедини към ,,Лос Бланкос” от Олимпик Лион през 2019 година в сделка на стойност около 47 милиона паунда. След като се сблъска с няколко контузии през по-голямата част от кариерата си досега в Реал Мадрид, Менди възвърна формата си миналия сезон и изигра 36 мача за клуба във всички турнири.

Според Marca, Реал Мадрид вече е подготвил договора за Менди, според който той ще остане в клуба до 2027 година с опция за удължаване още 12 месеца. Настоящият договор на защитника с ,,Лос Бланкос” трябваше да изтече в края на предстоящия сезон, което означава, че клубът би рискувал да го загуби без пари.

Marca добавя, че играчът е получил новото си предложение преди няколко седмици и се очаква да формализира споразумението, след като се върне от ваканцията си, която продължава по-дълго, защото беше с националния отбор на Франция на Евро 24.