Реал Мадрид записа първа победа като гост срещу Реал Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Лос Бланкос“ си тръгнаха от визитата си в Баския регион с трите точки.

Реал Мадрид победи Реал Сосиедад с 2-0 на Реале Арена в Сан Себастиан като това беше първа победа за „Лос Бланкос“ далеч от дома през новата кампания в ЛаЛига.

Макар че завърши без нито едно попадение, първото полувреме беше едно от най-интригуващите в ЛаЛига от началото на сезона. Реал Сосиедад имаха 3 страхотни шанса да отбележат гол като в от 2 случаите удариха греда. Реал Мадрид пък имаха 2 страхотни шанса да се разпишат като те дойдоха благодарение на Килиан Мбапе, но така и не се стигна до гол.

В самото началото на второто полувреме, домакините удариха трета греда като в този мач съвсем резонно могат да се оплачат и че нямат късмет и да не звучи като оправдание.

В 58мата минута видяхме гол до който се стигна след изпълнение на дузпа. Играч на баския тим спря опасен удар с ръка в наказателното поле и съдията отсъди 11 метров наказателен удар, който Винисиус Жуниор реализира като вратаря уцели ъгъла, но не успя да спаси шута на бразилеца.

В 75тата минута се стигна до втора дузпа за „Кралския клуб“ за нарушение срещу Винисиус като този път изпълнител бе Килиан Мбапе и той също не сгреши, за да направи преднината на „Лос Бланкос“ 2 гола и на практика да гарантите 3те точки.

Реал Мадрид след победата са с актив от 11 точки след 5 срещи с 3 победи и 2 равенства, докато Реал Сосиедад имат едва 4 точки след 1 победа, 1 равенство и 3 загуби.