Реал Сосиедад шокира Реал Мадрид на “Бернабеу” за Купата на Краля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид изненадващо отпадна от Купата на Краля, след като загуби домакинството си на Реал Сосиедад с 3:4. Баските направиха много силен мач на “Бернабеу” като с най-голяма заслуга за успеха им бе нападателят Александер Исак, който вкара два гола и се отчете с асистенция.

Първото по-чисто положение за гол в мача бе пред Реал Сосиедад и доведе до попадение. В 22-рата минута шведският национал Александер Исак стреля от 20-на метра, а вратарят на Реал Ареола не реагира добре, като избитата от него топка дойде на тепсия за Мартин Йодегор, който нанесе удар и след рикошет в Едер Милитао топката попадна в мрежата за 0:1.

В 35-ата минута “белият балет” можеше да изравни, но ударът на Валверде бе спасен от Ремиро. Три минути след това Рамос стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Реал Сосиедад пък можеше да вкара втори гол в 45-ата минута, но Исак заложи на много силен шут и пропусна добра ситуация.

На почивката Лука Модрич замени Хамес Родригес, но бързо след това “белият балет” се провали тотално. Александер Исак направи резултата 0:2 в 54-ата минута, а 120 секунди след това отново той оформи класическата преднина за баските – 0:3.

В 59-ата минута Реал Мадрид върна едно попадение чрез Марсело, който се разписа след асистенция на Брахим Диаз. “Кралският клуб” опита да наложи натиск и да вкара втори гол, за да се доближи в резултата, но това не се случи.

Десет минути след попадението на домакините, гостите от Сан Себастиян вкараха четвърти гол и сложиха точка на спора. Бранителят Микел Мерино се разписа след асистенция на Исак, който бе големият герой за Сосиедад тази вечер.

В 79-ата минута Реал Мадрид вкара втори гол чрез Винисиус, но попадението бе отменено от ВАР. Две минутки след това “белият балет” все пак намали резултата на 2:4, след като Родриго се разписа след асистенция на Винисиус. В заключителните минути на двубоя тимът на Зинедин Зидан бе притиснал съперника и вкара още един гол в 94-ата минута чрез Начо, но в крайна сметка тимът на Реал Сосиедад продължи на 1/2-финалите в Купата на Краля.