google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид изненадващо отпадна от Купата на Краля, след като загуби домакинството си на Реал Сосиедад с 3:4. Баските направиха много силен мач на “Бернабеу” като с най-голяма заслуга за успеха им бе нападателят Александер Исак, който вкара два гола и се отчете с асистенция.

Първото по-чисто положение за гол в мача бе пред Реал Сосиедад и доведе до попадение. В 22-рата минута шведският национал Александер Исак стреля от 20-на метра, а вратарят на Реал Ареола не реагира добре, като избитата от него топка дойде на тепсия за Мартин Йодегор, който нанесе удар и след рикошет в Едер Милитао топката попадна в мрежата за 0:1.

В 35-ата минута “белият балет” можеше да изравни, но ударът на Валверде бе спасен от Ремиро. Три минути след това Рамос стреля с глава, но топката срещна напречната греда. Реал Сосиедад пък можеше да вкара втори гол в 45-ата минута, но Исак заложи на много силен шут и пропусна добра ситуация.

На почивката Лука Модрич замени Хамес Родригес, но бързо след това “белият балет” се провали тотално. Александер Исак направи резултата 0:2 в 54-ата минута, а 120 секунди след това отново той оформи класическата преднина за баските – 0:3.

В 59-ата минута Реал Мадрид върна едно попадение чрез Марсело, който се разписа след асистенция на Брахим Диаз. “Кралският клуб” опита да наложи натиск и да вкара втори гол, за да се доближи в резултата, но това не се случи.

Десет минути след попадението на домакините, гостите от Сан Себастиян вкараха четвърти гол и сложиха точка на спора. Бранителят Микел Мерино се разписа след асистенция на Исак, който бе големият герой за Сосиедад тази вечер.

В 79-ата минута Реал Мадрид вкара втори гол чрез Винисиус, но попадението бе отменено от ВАР. Две минутки след това “белият балет” все пак намали резултата на 2:4, след като Родриго се разписа след асистенция на Винисиус. В заключителните минути на двубоя тимът на Зинедин Зидан бе притиснал съперника и вкара още един гол в 94-ата минута чрез Начо, но в крайна сметка тимът на Реал Сосиедад продължи на 1/2-финалите в Купата на Краля.