google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Два дни след успешния старт Григор Димитров излиза на корта във френската столица, за да се изправи срещу словака Андрей Мартин в среща от втория кръг на “Ролан Гарос”.

Във вторник българският тенисист регистрира 10-а си победа в първия кръг на Откритото първенство на Франция, надигравайки в три сета представителя на домакините Грегоар Барер.

Двубоят между Гришо и 102-ия в света Мартин е втори в програмата на корт “Симон Матийо” , като се очаква да старира около 14.00 часа.

Това ще бъде дебютния сблъсък между Димитров и словака, който е смятан за специалист именно на червена настилка. Неслучйно записва най-добрия си резултат в турнирите от Големия шлем на турнира в Париж.

През 2016 г. съперникът на Гришо достига до третия кръг, като по пътя към него отстранява Лука Пуй. Тази година Мартин има 15 победи и 14 поражения, а 13 от успехите му са постигнати на клей.

Най-добрият български тенисист е с 15 победи и 11 загуби през този сезон, а в десетте си мача на червени кортове постигна шест успеха.
Успех над Мартин ще изправи Димитров срещу един измежду деветия поставен Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена в третия кръг на турнира.