google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бивш съдия от Висшата лига с остри критики към съдийската бригада

Арбитърът Дейвид Куут, отговорен за употребата на VAR-системата в помрачения от скандално съдийство двубой между Евертън и Ливърпул в събота, беше изваден от нарядите за предстоящите мачове във Висшата лига този уикенд.

Куут допусна поне два фрапантни грешки по време на поредното издание на мърсисайдското дерби, завършило 2:2.

Той не поиска разглеждане на ситуацията с бруталното влизане на вратаря на Евертън Джордън Пикфорд срещу Върджил ван Дайк, а фаулът изискваше показването на директен червен картон за английския национал.

Вместо това не бе отсъдено дори нарушение, а Пикфорд не получи никаква санкция. Ван Дайк се оказа с увредени кръстни връзки на коляното и ще пропусне остатъка от сезона.

В края на мача гол на Ливърпул пък не беше зачетен, след като въпросната VAR – система обяви засада на Садио Мане – ситуация, която силно разбуни духовете във футболния свят, тъй като и след многократно взиране не става ясно как е взето скандалното решение.

Бившият рефер от Висшата лига Марк Холси стана поредният, който реагира яростно на пародийните решения, взети след намесата на VAR.

„Така и не можах да видя каква част от тялото му е в засада,” коментира Холси пред talkSPORT. “Разгледахме го внимателно – видяхме го в реално време, после го видяхме и на повторение и в забавен каданс, те могат да поставят тези линии навсякъде.

„Знаем, че в тези ситуации линиите не са 100 процента прецизни. Кога точно беше ритната топката? Дали той (Мане) мръдна непосредствено след подаването на топката или точно по време на паса?

„Когато ти отнема толкова време, за да провериш една засада… Обикновено можеш да кажеш още след първото повторение “да, той просто е в засада”. Браво VAR!,” иронично завърши Холси.

Куут ще бъде четвърти съдия на мача Уест Хям – Манчестър Сити в събота, а се очаква следващата седмица да получи наряд за мач от Чемпиъншип. Не е ясно кога отново ще ръководи среща в Премиър Лийг.