google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След изпълнения на дузпи в четвъртфиналите на турнира за Купата на Лигата във Франция, Реймс надделя над Старсбург с 4:2 и така си гарантира място на полуфиналите.

Победата беше постигната след продължение и размяна на дузпи, тъй като в редовното време от 90 минути нито един от двата тима не можа да се похвали с точно попадение във вражеската врата.

Реймс демонстрираха по-уверена игра в първото полувреме, но така и не успяха да вкарат след отличната намеса на Бингуру Камара.

Нулевото равенство се запази до края на срещата, въпреки, че гостите имаха числено превъзходство, тъй като 59-ата минута Натанаел Мбуку направи грубо нарушение и напусна играта заради червен картон.

И въпреки, че половин час и повече Реймс се бориха на терена с човек по-малко, Страсбург не успяха да отразят подобаващо благоприятната ситуация и да обърнат срещата в своя поза. Така в крайна сметка се стигна до изпълнението на дузпи, при което домакините демонстрираха здрава психика и се оказаха два пъти по-точни от съперниците си. За отбора на Реймс неточен се оказа Анастасиос Донис, а за Страсбург пропуснаха да вкарат Жан-Рикне Белгард и Корне.

Така, в края на срещата Реймс заслужено се поздравиха с успеха при краен резултат 4:2 и вече са първият сигурен полуфиналист за Купата на Франция за тази година. Днес ще стане ясно и кои ще са останалите трима.