Рекордьорът Себастиан Абреу ще прекрати кариерата си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След 26 години на зеления килим и цели 31 сменени отбора, уругвайският ветеран ще окачи обувките на пирона

„В крайна сметка постигнах всичко, за което можех да мечтая, играейки в Минас (неговия роден град), и вече нямам какво да дам. Раздадох се напълно и възможността да взема това решение, докато още съм в активна футболна възраст, е невероятно“, заяви 44-годишният нападател пред вестник „El País“.

Мачът от петия кръг на местната Сегунда дивисион, който противопоставя един срещу друг отборите на клуб Сюд Америка (настоящият тим на Абреу) и уругвайският Ливърпул, ще бъде и последен в кариерата на централния нападател.

Ветеранът държи рекорда на Гинес за най-голям брой  осъществени трансфери на един играч в рамките на своята кариера.Клуб Сюд Америка се явява 31-ият различен тим, на когото Абреу облича фланелката.

Останалите внушителен брой отбори, за които таранът се е състезавал, са Дефенсор, Сан Лоренцо, Депортиво Ла Коруня, Гремио, Текос, Насионал, Крус Асул, Америка, Синалоа, Монтерей, Сан Луис, Тигрес, Ривър Плейт, Бейтар Йерусалим, Реал Сосиедад, Арис, Ботафого, Фигейрензе, Росарио Сентрал, Аукас, Сол де Америка, Санта Текла, Бангу, Сентрал Еспаньол, Пуеро Монт, Аудакс Италиано, Магайанес, Рио Бранко, Бостън Ривър и Атлетик Клуб.

Рекордьорът е играл в цели 11 държави на 4 континента – родния Уругвай, Аржентина, Бразилия, Мексико, Еквадор, Чили, Парагвай, Салвадор, Испания, Израел и Гърция.

От където и да бъде погледната, футболната кариера и визитка на Себастиан Абреу е внушителна, като не е случайно, че в родината си е смятан за жива легенда и то с основание.

За националния отбор на Уругвай Лудия (неговия прякор) има забележителните 70 мача, в които се е отчел с 26 попадения.

На Световното първенство през 2010 г. в Южна Африка Абреу успява да класира родината си, вкарвайки решаващата дузпа във вратата на Гана. Това остава един от най-запомнящите се моменти в неговата дълга кариера, тъй  като по този начин изпраща Уругвай на полуфинал за първи път от 40 години насам.

В последните си няколко отбора, в които игра, заради огромния си натрупан опит и познания за футболната игра, Себастиан Абреу бе използван в щаба на наставниците. Именно треньорската позиция е най-вероятната следваща дестинация за 44-годишния футболен номад.

Уругваецът е и последният действащ футболист, играл срещу големия Диего Марадона.