Добави коментар
"Едностранно решение, което по никакъв начин не беше одобрено от УЕФА", пишат французите

Мачът между Тотнъм и Рен в Лига на конференциите бе официално отменен заради големият брой заразени с коронавирус в тима на лондончани. Осем играчи на „шпорите“ са с COVID-19, което е причината от Тотнъм да отменят днешния сблъсък, който трябваше да се състои в 22:00 часа.

От страна на французите обаче последва остра декларация, в която посочват, че отлагането на двубоя е самоинициатива на Тотнъм и не е официално потвърдено от УЕФА.

Ето становището на Рен:

„След пресрелийза, публикуван от Тотнъм в сряда вечер, Рен би искал да изясни следните факти. В конференция чрез видео връзка по-рано същата вечер между представители на УЕФА, Тотнъм и Рен, спортният директор на „шпорите“ обяви тяхното решение да не изиграят срещата от Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Едностранно решение, което по никакъв начин не беше одобрено от УЕФА.

Представителят на Тотнъм не искаше да обяви броя на засегнатите от COVID-19 футболисти, въпреки че правилото гласи, че ще има мач, ако отборът разполага с поне 13 полеви играчи и 1 вратар. Те се аргументираха с решение на английските здравни власти, без да покажат официален документ. Тъй като мачът не беше официално отложен от УЕФА, Рен поддържа позицията си той да бъде изигран. Изправен пред тази „лондонска мъгла“, Рен си запазва правото да се обърне към УЕФА. Тази липса на феърплей е още по-фрапантна предвид това, че на обяд Тотнъм потвърди с имейл, че мачът ще се състои, но веднага щом Рен кацна в Лондон следобед, Тотнъм промени своето решение.“

Добави коментар
Гласувай:
4.3/5 - 14 гласували