Ренан пред завръщане в Авай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът вече е вратар номер 3 при Орлите

Вратарят на българския шампион Лудогорец Ренан дош Сантуш може да продължи кариерата си в своя бивш бразилския тим Авай, съобщават медиите в южноамериканската страна.

Клубът е основен претендент за промоция в елита и според изданията щял да направи опит да привлече стража по време на януарския трансферен прозорец.

През лятото Ренан сложи подписа си под нов дговор с Лудгорец, който е с продължителност до 2022 година, но впоследствие загуби титулярното си място и все по-рядко попада в групата.

Статутът на бразилеца не се промени и след напускането на чешкия наставник Павел Върба, като временният наставник Станислав Генчев залага на двамата българи – Пламен Илиев и Владислав Стоянов, а вариант е и младият Дамян Дамянов.

31-годишният Ренан вече е споделил пред шефовете на Орлите, че иска да пази по-редовно. В същото време обаче не крие желанието си да се завърне в Бразилия, като разкри това в няколко интервюта пред медии в родината си.

Преди време вратарят бе спряган и за Ботафого, където пази между 2008 и 2015 година, но на този етап няма развитие по сделката.

Ренан облече екипа на Лудогорец през 2017 година, идвайки именно от Авай.