Реномирано издание определи Холанд за най-добрия нападател в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Медията FourFourTwo избра норвежеца за номер 1 в момента

Норвежката голова машина Ерлинг Холанд е начело в класацията на най-добрите нападатели в света в момента. Специализираният футболен портал “FourFourTwo” определя топ голаджиите в света и поставя Холанд пред Килиан Мбапе и Хари Кейн.

Холанд не спира да вкарва голове в последните години и с право е номер сред нападателите. Норвежецът изуми света с изявите си за Борусия Дортмунд в периода 2019-2022 г., като бе взет на “Сигнал Идуна Парк” от РБ Залцбург, за който също блестеше. Но Холанд надмина всички очаквания след трансфера си в Ман Сити. Той вкара 36 гола в 35 мача в дебютната си кампания във Висшата лига и 12 гола в 11 мача в Шампионска лига. През следващия сезон 2023/24, Холанд се отчете с 27 гола в 31 срещи в Премиър Лийг, като също вкара и 6 гола в Шампионска лига.

Сезон 2024/25 също стартира много силно за норвежеца. Ерлинг Холанд отбеляза 10 гола в 6 мача във Висшата лига и се е устремил да направи още по-резултатен сезон. Предвид изявите си, напълно нормално е той да остави зад себе си в класацията играчи като Мбапе, Кейн, Лаутаро Мартинес и Вктор Осимен.

Топ 10 на най-добрите нападатели според медията FourFourTwo:

1. Ерлинг Холанд (Ман Сити)

2. Килиан Мбапе (Реал M)

3. Хари Кейн (Байерн M)

4. Лаутаро Мартинес (Интер)

5. Виктор Осимен (Галатасарай)

6. Александър Исак (Нюкасъл)

7. Виктор Гьокереш (Спортинг Лисабон)

8. Оли Уоткинс (Астън Вила)

9. Кай Хаверц (Арсенал)

10. Хулиан Алварес (Атлетико M)