google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Фенове ще бъдат допускани на мачовете от новото първенство, обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът лично разпореди стадионите да бъдат отворени за запалянковците при спазване на противоепидемичните мерки.

Ще бъде разрешено запълването до 50% от капацитета на спортните съоръжения. Очаква се до часове здравният министър да издаде заповед, с която официално ще позволи посещението на спортни мероприятия на открито.

В официално съобщение до медиите от спортното министерство написаха следното:

“По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването.

Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.

По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08)”.

През последните два дни фенски организация на редица клубове, включително ЦСКА и Левски, поискаха стадионите да бъдат отворени за посещение.

По първоначален план мачовете трябваше да се играят при закрити врата поне до 31 август.