Резерва измъкна Реал (М) от домакинско поражение срещу Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралския клуб" направи 1:1, Винисиус отбеляза в 89-ата минута

Реал Мадрид и Реал Сосиедад завършиха при резултат 1:1 в последния двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. Гостите откриха резултата в 55-ата минута с гол на Порту, а равенството бе оформено минута преди края на редовното време след попадение на резервата Винисиус. Така „кралския клуб“ събра 53 точки, с колкото е и вторият Барселона. Тимът на Зинедин Зидан е на 5 точки от лидера Атлетико, с който ще играе в следващия кръг на шампионата. Реал Сосиедад е с 42 точки на петата позиция, като изостава от Топ 4 с четири пункта.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на гостите в 19-ата минута. Лука Модрич получи на добра позиция за удар, но бранител на Сосиедад блокира шута на хърватина.

Три по-късно домакините имаха още по-добра възможност да отбележат, но отново резултатът остана непроменен. Мариано Диас бе притиснат от играч на гостите, след което топката бе насочена от близка дистанция в напречната греда, Марко Асенсио направи добавка, но бранител попречи на топката да влезе в мрежата.

Малко след това Рафаел Варан пробва техничен прехвърлящ удар, а кълбото се отби в напречната греда.

Тони Кроос опита от малък ъгъл да порази целта в 35-ата, но бранител извади в корнер, а малко преди края на полувремето вратарят Ремиро парира опасен изстрел на Модрич.

В 55-ата минута гостите поведоха чрез Порту, който отбеляза красив гол след асистенция на Начо Монреал.

Домакините стигнаха до изравнителен гол след късна офанзива. Резервата Винисиус бе точен в 89-ата минута, с което донесе точката за тима на Зинедин Зидан.