google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нов гол на Бензема не стигна на световния шампион да започне с победа в Лигата на нациите

Дания успя да направи пълен обрат над Франция и победи с 2:1 мача им от Лига А и Група 1 в Лигата на нациите, изигран на “Стад дьо Франс”. Карим Бензема откри резултата, но след това резервата Андреас Корнелиус наказа на два пъти “петлите” в рамките на 20 минути.

Мачът започна активно и за двата отбора, като още в 4-та минута Йоаким Мееле отправи страхотен изстрел в наказателното поле и Лорис изглеждаше преодоля, но топката се отби от лявата греда.

В 16-та минута Карим Бензема вкара гол, но той беше отменен заради засада. В самия край на първата част Килиян Мбапе падна на терена, изпитвайки болка в лявото коляно и излезе принудително, освобождавайки мястото си на Нкунку за второто полувреме.

То пък започна отлично за “петлите” и в 51-та минута те поведоха официално. Бензема получи отдясно, намери Нкунку, който с пета му върна, а нападателят на Реал Мадрид показа страхотен финес, матирайки двама защитника в червено и бяло преди спокойно да завърши срещу Шмайхел, за да отбележи 50-ия си гол за сезона.


След час игра Франция трябваше да прави втора принудителна смяна. Рафаел Варан получи проблем в дясната подбедрица и също излезе непланирано, а на негово място влезе Салиба.

В 68-та минута Дания стигна до изравняването. Резервата Андреас Корнелиус беше намерен отлично в наказателното поле и от движение матира Лорис за 1:1.


Десет минути преди края Франция беше на сантиметри от втори гол, след като Канте стреля от около 14 метра, но топката спря в дясната греда за радост на Шмайхел. В 86-та минута Ериксен направи непросим пропуск, след като беше изведен сам срещу Лорис на около 10 метра от вратата и стреля ниско в ляво, но бившият му съотборник в Тотнъм показа, че го познава добре и спаси по впечатляващ начин.

В 89-та минута обаче Дания стигна до победния си гол. Андреас Корнелиус беше изведен зад гърба на защитата на Франция, напредна в наказателното поле и от почти паднало положение с левия крак прониза Лорис в горния ляв ъгъл за 2:1.


Така Дания и Австрия повдоха в групата с по три точки, а Франция и Хърватия остават без пункт след първите срещи.