google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" направиха обрат за 2:1 срещу Турция

Нидерландия е последният 1/2-финалист на Евро 2024, след като направи пълен обрат, за да победи Турция в 1/4-финалния им сблъсък в Берлин. Южните ни съседи се виждаха в следващата фаза, но два бързи гола на “лалетата” решиха всичко и ще срещнат Англия на 1/2-финалите.

Турция поведе малко след половин час игра. Арда Гюлер центрира в наказателното поле на Нидерландия, където Дензъл Дъмфрис покри Самет Айкадън и той се извиси над всички, за да изпревари и нидерландския страж, вкарвайки за 1:0.

“Лалетата” направиха огромен пропуск в 70-та минута, когато Депай изведе Вегхорст зад защитата, но вместо да подаде на съотборник, той реши да завършва сам и турският страж изби в корнер. Точно от него, обаче, падна изравнителният гол, след като Стефан де Фрай беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава вкара зад Мерт Гюнок.

Нидерландия осъществи пълен обрат само пет минути по-късно. Шави Симонс подаде към Дензъл Дъмфрис, който много добре центрира в наказателното поле на Турция, където Мерт Мюлдюр в опита си да избие топката от пътя на Гакпо сам вкара топката в мрежата си за крайното 2:1.