google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Масовият фен или страничен наблюдател на смесените бойни изкуства живее със стереотипната представа, че ММА е спорт събрал най – буйните, непокорни и кръвожадни бойци на планетата. Безспорно някои представители на популярните битки доста успешно поддържат тезата за това с поведението си в и извън октагона. Между буйните и темпераментни атлети обаче има и такива, които подхождат по много по-различен начин в спортната си кариера и извън нея.

Деймиан Мая е една от емблемите на ММА. Бразилецът e с 37 мача зад гърба си и на 42 години определено заслужава титлата „стар морски вълк“ в смесените бойни изкуства. Боецът обаче е изключително неконвенционален и извън рамката на атрактивния средностатистически атлет, който говори глупости, опитва се да внушава страх или да печели внимание с неразумно поведение. Напротив, Мая винаги е заслужавал уважението на всички ангажирани с ММА чрез своето представяне. Сблъсъците му до момента са енциклопедия по бразилско жиу-житсу, контролиране на опонента, блестящи транзишъни на земя и атаки за приключване на противника, от които и най-коравите му съперници не намират изход. До момента ветеранът е падал в нокаут само веднъж – всички останали загуби са завършили с решение. А смирението, което демонстрира явно има намерение да пренесе и в живота.

Във видеото по-долу Деймиан разказва  за онзи момент, в който ръкавиците ще увиснат завинаги на пирона и той ще заживее друг живот. Живот изпълнен с книги, подкастове и едно от любимите му хобита – риболова. Мнозина биха се запитали как такъв човек изобщо би могъл да попадне по светлините на прожекторите с оглед на уравновесеното си поведение и отказа да живее онзи гангстерски живот на боец, който започва от бурните купони, преминава през тежките тренировки и завършва в осмоъгълната клетка. Отговорът е прост – уменията нямат нужда от опаковка. А Мая е готов да защити това мнение още утре, в столицата на своята родина Бразилия – пред празни трибуни. Чуйте как боецът вижда живота си един ден.