Рио Фърдинанд сравни футболист на Челси с Димитър Бербатов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кай Хавертц напомня на Рио Фърдинанд за Митко Бербатов

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сравни футболиста на Челси Кай Хавертц с легендарния български нападател Димитър Бербатов. Фърдинанд заяви, че нападателят на “сините” трябва да бъде по-безмилостен.

Кай Хавертц бе привлечен в Челси от Байер Леверкузен за 71 млн. паунда през лятото, като до момента е вкарал само едно попадение във Висшата лига 2020/21 и му бе нужно известно време, за да свикне с играта по английските терени.

Вчера 21-годишният футболист се представи на ниво в мача с Атлетико Мадрид в Шампионската лига, като допринесе за откриващото попадение на Хаким Зиеш.

Рио Фърдинанд вярва, че въпреки проблемите в началото на сезона, германският талант ще покаже нивото, което демонстрира в Бундеслигата.

„Отне му време, за да се адаптира. Нормално е, не всички се адаптират бързо. Вие сами виждате, че качеството при него е налице. Наблюдавахме го в Байер Леверкузен и сме наясно, че е изключителен талант“, заяви Фърдинанд.

„В крайна сметка Хавертц ще стигне далеч. Той е футболист, който има добро усещане за играта. Напомня ми за Димитър Бербатов. Толкова е добър, спокоен и събран. Мога да кажа, че е копринен, понякога играе на ръба на играта си и се носи наоколо. Прилича ми на добро момче и се надявам да видя безмилостната му страна“, добави още легендата на Ман Юнайтед.