Роберто Фирмино ще напусне Ливърпул след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът е готов да напусне мърсисайдския клуб в края на сезон 2022/23

Според германския журналист Флориан Плетенберг, нападателят Роберто Фирмино е решил да напусне Ливърпул след изтичането на договора му през лятото. 31-годишният бразилски национал няма да подпише нов контракт с “червените”.

Опитният нападател е прекарал осем сезона с гигантите от Висшата лига и им е помогнал да спечелят всеки един трофей на клубно ниво. Фирмино несъмнено е един от най-добрите нападатели в историята на клуба и той ще остане легенда заради приноса си под ръководството на Юрген Клоп.

“Червените” загубиха Садио Мане, който премина в Байерн Мюнхен в началото на сезона. Евентуално напускане на Фирмино през лятото оставя само Мохамед Салах в тима от известното трио на Ливърпул. Триото предизвика хаос в защитата на съперника в разцвета си. И “червените” със сигурност ще се затруднят да ги заменят, както е очевидно в начина, по който Ливърпул се представя без Мане.

Въпреки факта, че Фирмино е преминал своя връх, той си остава интелигентен футболист и е допринесъл директно за 13 гола този сезон. Мърсисайдци обаче похарчиха значителна сума пари за Дарвин Нунес и Коди Гакпо в последните прозорци. Очаква се нидерландският национал да замени Фирмино и той се справя сравнително добре в тази роля досега.

Фирмино все още не е взел решение за новия си клуб и той беше свързван с преминаване в испански отбори през последните месеци. Ще бъде интересно да видим къде в крайна сметка ще се окаже 31-годишният футболист. Няма съмнение, че бразилецът е достатъчно добър, за да играе за топ клуб.