Роберто Манчини: Започва нова ера за Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато печелиш всички са зад теб", заяви той

Селекционерът на европейския шампион Италия – Роберто Манчини заяви, че за “Скуадра адзура” започва нова ера, но “не може да изобрети играчи”.

„Победата на Европейското първенство е част от магията на турнира. Трябва да започнем наново и да преоткрием играта си. Във футбола, когато печелиш всички са зад теб. Бяхме в свит състав срещу Аржентина, а контузиите влошиха положението ни. Аржентина е в страхотна форма и за пръв път от три и половина години се срещнахме с тим, който ни доминираше особено през втората част“, коментира Манчини.

„Трябва ни време. Не можем просто да си изобретим нови играчи. Започва нова ера, но фокусът остава същият. Търсим хора с качества и скорост. Марко Верати и Жоржиньо играят в топ клубове, но новите лица – не. Трябва им още малко време. Разбира се, че ни притеснява атаката. В съвременния футбол ти трябва добро нападение. В момента нямаме нападатели и трябва да ги намерим. Имаме Андреа Белоти и Чиро Имобиле. Само Джанлука Скамака реализира редовно в Серия А, но няма никакъв опит на национално ниво.”, допълни той.