google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички сме чували, виждали и чели от първо лице изказванията на боксьорите един към друг. Едва ли има по-цветуща спортна поезия от боксова пресконференция или разменени реплики в социалните мрежи между бойци. Това се случи наскоро, когато бившият световен шампион в 4 категории на професионалния бокс Рой Джоунс – джуниър взе отношение към последния двубой между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Двамата си спретнаха атрактивен мач, в който британецът успя да наложи своя стил на игра и спечели с технически нокаут нанасяйки първа загуба в кариерата на Уайлдър. Така Фюри спечели единствената световна титла, която не е в колекцията на неговия сънародник Антъни Джошуа и мнозина започнаха да мечтаят за обединителен мач между двамата, който да излъчи безспорен шампион в най-тежката боксова дивизия. Но фокусът на Рой Джоунс не беше бъдещето на коланите а реакциите на Уайлдър – поведение, което бившият шампион явно не харесва.

След мача Уайлдър се оправда с тежестта на костюма, с който излезе на ринга. Сетне заяви, че Фюри не е истински шампион. Това явно е подразнило Рой, който не спести критиките си към своя сънародник:

„Фюри те преби. Загуби в 7-рундов мач и преди това се бихте пълни 12. Това са 19 рунда, а Фюри спечели 14 или 15 от тях. И след всичко това казваш, че той не е истински шампион? Той те победи и ти взе титлата… как така не го виждаш като шампион? Не можеш да му кажеш нищо друго освен истински шампион“, категорична е боксовата легенда.

Рой Джоунс - джуниър към Уайлдър: Фюри те преби 1   Рой Джоунс - джуниър към Уайлдър: Фюри те преби 2  Рой Джоунс - джуниър към Уайлдър: Фюри те преби 3

Уайлдър има шанс да докаже думите си, защото според подписания договор между неговия екип и този на Фюри се предвижда трети мач. С оглед на ситуацията с глобалната пандемия от Коронавирус обаче никой не може да прогнозира кога той ще се случи. Някои експерти залагат за есента. Междувременно обаче агентът на Джошуа Еди Хърн заговори за мач между неговия боксьор и “Циганския крал”, а самият Джошуа недвусмислено подсказа, че е готов да заобиколи своята задължителна защита във версия IBF срещу българина Кубрат Пулев. Целия този сложен възел в тежката категория на професионалния бокс предстои да бъде разплетен в следващите седмици и месеци. Изключително важно обаче ще бъде развитието на епидемията от COVID-19 в Европа, Щатите и световен мащаб изобщо.